…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2022, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

Alışveriş Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Farkındalığı Oluşturuldu


Edirne Valiliğinin koordinesinde; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile Edirne ilimizde faaliyet gösteren alışveriş merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında farkındalık programı düzenlendi.

Programa; Edirne Valisi Ekrem CANALP’in eşi Dr. Ayten CANALP, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İŞKUR Müdürü Şengül ÇİLDAM, İl Sağlık Müdürü M. İshak YILDIRIM, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Müzekka BAYRAK, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Selma HEVES, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan ERTAN, Edirne Şehir Gönülleri Vakfı Müdürü Hicran BALLI başta olmak üzere bir çok kamu kurum ile kuruluş amiri, farklı meslek gruplarında çalışmakta olan kadınlar ve görevli personeller katılım sağladı.

Düzenlenen programda; İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” temalı resim yarışması düzenlendi ve dereceye giren resimlerin sahiplerine ödülleri Edirne Valimiz Ekrem CANALP’in eşi Dr. Ayten CANALP tarafından takdim edildi. Resim sergisinin gezilmesinin ardından Edirne Şehir Gönülleri Vakfı üyesi Fotoğraf Sanatçısı Emel SEZER tarafından “Çalışan Kadınlar” temalı fotoğraf sergisi gezildi.

Programda ayrıca;

  • Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nün Kadınlara Yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları ve ALO 183’ü tanıtan stant ziyaret edildi.
  • Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kadınlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ve KADES uygulamasını tanıtan stant ziyaret edildi.
  • Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Merkez Huzurevi Müdürlüğünde hizmet almakta olan kadınlar tarafından üretilen ürünlerin sergisi ziyaret edildi.
  • Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik hizmetlerin anlatıldığı farkındalık stantı ziyaret edildi.

Alışveriş Merkezinde düzenlenen programda görevli meslek elemanları, ziyaretçi kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutladı.  Program gün boyunca halka açık olarak devam etti.