…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Mayıs 2022, Cuma Keşen, Edirne - Türkiye

Aile Haftası Çeşitli Programlar ile Kutlanmaya Devam Ediyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından “15-21 Mayıs Aile Haftası” kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.

Eğitim Çalışmaları:

  • 05.2022 tarihinde Keşan İlçesindeki Liselerde eğitim ve öğretim hayatına devam eden belli yaş grubundaki öğrencilere yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele, Flört, Dijital Şiddet, Şiddet Döngüsü ile Mücadele, Üreten Kadının Rolü, Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları, Alo 183 ve KADES” konularında eğitim düzenlendi.
  • 05.2022 tarihinde Keşan İlçesindeki Liselerde eğitim ve öğretim hayatına devam eden belli yaş grubundaki öğrencilere yönelik “Teknoloji ve Aile, Teknoloji Bağımlılığı” konularında eğitim düzenlendi.
  • 05.2022 tarihinde Keşan Meslek Edindirme Kursu Kadın Kursiyerlerine yönelik “Erken Yaş Evlilikler ile Mücadele ve Bakanlığımızın Ailelere Yönelik Uyguladığı Hizmet Modelleri” konusunda eğitim düzenlendi.
  • 05.2022 tarihinde Keşan Meslek Edindirme Kursu Kadın Kursiyerlerine yönelik “Değerlerin Edinilmesinde Ailenin Rolü” konusunda eğitim düzenlendi.

Gerçekleştirilen her eğitimin sonunda “Ailenin ve Aile Haftasının” öneminden bahsedilerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Ailelere Yönelik geliştirdiği hizmet modellerinin tanıtımı yapıldı.

Sosyal Kültürel Çalışmaları:

  • Keşan İlçemizde “15-21 Mayıs Aile Haftası” kapsamında Bakanlığımız hizmet modellerinden olan Sosyal Ekonomik Destek (SED) Hizmetinden faydalanan ailelerine ve Okul Destek Projesinden yararlanan çocuklarımıza farklı gün ve zamanlarda sinema etkinliği düzenlendi.

Ailelerimiz geleceğimiz için en önemli müessesedir. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; toplumsal mutluluğun, istikrarın, paylaşmanın, yardımlaşmanın, barışın, hoşgörünün, sevginin ve saygının kaynağı olan ailelerimizin “Aile Haftasını” kutluyor, toplumumuzun çeşitli dinamikleri ile birçok farklı etkinlikler planlayarak, bir arada olmayı hedefliyoruz.