…
03 Mart 2020, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

“Aile Eğitim Programları” Kapsamında Eğitimler Devam Ediyor


Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Edirne Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Aile Eğitim Programları kapsamında Şubat ayı eğitimleri tamamlandı.

18.02.2020 tarihinde Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi mensubu üyelerine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Yeşilay arasında imzalanan protokol kapsamında planlanan “Türkiye Bağımlılıklar İle Mücadele” eğitimi kapsamında, “Madde Bağımlılığı ve Bağımlılık Riskinden Korunma” konulu seminer ve Aile Eğitimi verildi. Eğitime 35 Kadın katılım sağladı.

19.02.2020 tarihinde Denetimli Serbestlik Altında Bulunan Hükümlülere yönelik olarak Aile Eğitim Programı kapsamında “Aile Yaşam Becerileri” ve “Evlilik ve Aile Hayatı” modülü kapsamında “Aile İçi İletişim” ve “Anne Baba Olmak” konularında yapılan seminer ve Aile Eğitimi verildi. Eğitim 2 oturumda gerçekleşerek 400 kişi katılım sağladı.

26.02.2020 tarihinde Okul Destek Projesi kapsamında Bakanlığımızın Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’nden faydalanan ailelere; “Okul ve Aile” modülü kapsamında “Okul Aile İlişkileri” ve “Okul Problemleri” konularında yapılan seminer ve Aile Eğitimi verildi. Eğitim 2 oturumda gerçekleşerek 100 kişi katılım sağladı.

Eğitimler Edirne Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Sosyolog Gamze ÇAPKIN, Sosyolog ve Aile Eğiticisi Nil UÇAK ALESÇİ ve tarafından gerçekleştirildi.

Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen eğitimlere toplamda 535 kişi katılmış olup eğitimler sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 2020 yılı içerisinde farklı tarihlerde, farklı gruplara yönelik eğitim çalışmaları devam edecek.