…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mayıs 2023, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

Aile Eğitim Programları Uygulanmaya Devam Ediyor


Aile Eğitim Programları Uygulanmaya Devam Ediyor

Bakanlığımızca yürütülmekte olan “Aile Eğitim Programı” ile Edirne Valiliğimiz koordinesinde ilimizde yürütülen “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında ailelere yönelik çeşitli eğitimler Mayıs ayı içerisinde de verilmeye devam ediyor.

 

Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Eğitimi;

Mayıs ayı içerisinde; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele”, “Erken Yaşta Evlilikle Mücadele” konularında eğitim semineri düzenlendi.

2 farklı yerde düzenlenen eğitim seminerine; Edirne İl Jandarma Komutanlığında görevli personeller ve İlimizde hizmet almakta olan depremzede aileler katılım sağladı. Gerçekleşen eğitimde; “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Kadınlara Yönelik Uyguladığı Hizmet Modelleri, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Mekanizmaları, Erken Yaş Evliliklerin Sakıncaları ve Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” konularında eğitim gerçekleştirildi.

 

“Aşının Önemi, Çocukluk Döneminden Ergenliğe Geçiş, Okul ve Aile, Üreme Sağlığı ve Sağlıklı Annelik” Eğitimi;

Aşılama Haftası Etkinliklerine istinaden; Bakanlığımızca yürütülmekte olan “Aile Eğitim Programı” ile Edirne Valiliğimiz koordinesinde ilimizde yürütülen “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında; “Aşının Önemi, Çocukluk Döneminden Ergenliğe Geçiş, Okul ve Aile, Üreme Sağlığı ve Sağlıklı Annelik” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Edirne Sosyal Hizmet Merkezi İş Birliği ile Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine; “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar” projesi uygulama binasında hizmet veren kreş Velileri, Edirne Merkeze bağlı karaağaç mahallesinde ikamet etmekte olan kadınlar ve SOGEP Bünyesinde açılan Aşçı Yardımcılığı Kursu Kursiyerleri, Kadın Kooperatiflerinin üyeleri, Yıldırım ve Menzilahir Sosyal Hizmet Ek Birimi kursiyerleri katılım sağladı.

Ayrıca aynı eğitimin “Okul ve Aile” modülü; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Keşan Karaağaç Camii Kur’ an kursu kursiyerlerine  yönelikte uygulanarak, eğitimde; “Okul Aile İlişkileri, Evde Öğrenme, Evde Kitap Okuma, Okul Problemleri, Günlük Aktivitelerle Öğrenme, sosyal hizmet modelleri” hakkında bilgilendirme yapılmıştır.”

 

İş Kulübü ve Gıda Hijyeni  Eğitimi;

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar” projesi uygulama binasında, SOGEP bünyesinde açılan kurslara katılım sağlayan kadınlara ve Kadın Kooperatifi üyelerine Edirne İŞKUR müdürlüğü tarafından “İş Kulübü” eğitimi, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Gıda Hijyeni” eğitimi  düzenlendi.

Bakanlığımızca yürütülmekte olan “Aile Eğitim Programı” ile Edirne Valiliğimiz koordinesinde ilimizde yürütülen “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında ailelere yönelik çeşitli eğitimler farklı konularda verilmeye devam edecek.