…
01 Aralık 2023, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık günü, 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizin nüfusunun önemli bir bölümünü engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır.

Bizim üzerimize düşen görev, engellilerimizin “tüm imkanlardan ve haklardan” eşit düzeyde faydalanmaları için fırsat vermek ve imkanlar sağlamaktır.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce, Bakanlığımızın engellilere yönelik uyguladığı hizmet modelleri dışında; “4 Özel ve 1 Kamu” Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile engellilerimize hizmet vermekteyiz.

Kurumsal hizmetler ne kadar gelişirse gelişsin engelli vatandaşlarımızın insan haklarından tam ve eşit olarak faydalanmaları; toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.

Bu duyarlılığın oluşturulmasında en büyük güç, resmi kurumların işbirliğiyle; engellilerin hukuki, ekonomik ve sosyal haklar elde etmesi için çalışan, gönüllü olarak faaliyetler gösteren, kar amacı gütmeyen, sosyal sorumluluk mantığı ile hareket eden sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmaları önem arz etmektedir.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; engellilere yönelik sürdürülen hizmetlerimizde bizlere desteklerini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, engelliler alanında çalışmalar gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle ortak paydada hareket ettiğimiz muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.

Engellilerimizin ve yakınlarının ihtiyaçlarının olması durumunda; “karşılaştıkları veya şahit oldukları durumları ALO 183’ü arayarak bizler ile paylaşmasını rica ediyorum.”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, engelli vatandaşlarımızın; sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabildiği huzurlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Harun TOHUMCU

Edirne ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü