…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2021, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü” Kapsamında Farkındalık Çalışmaları


 “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında, Edirne İlimiz genelinde bir çok noktada farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirildi.

Edirne Merkez’de Araç Sürücülerine Broşür Dağıtıldı:

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında 25.11.2021 tarihinde farkındalık oluşturmak amacıyla Edirne Otoyol gişelerinde broşür dağıtımı gerçekleşti.

Edirne Keşan İlçemizde Farkındalık Eğitimi ve Yürüyüş Gerçekleştirildi:

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından 25.11.2021 tarihinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında, Meslek Edindirme Kursu Kursiyer Kadınlara yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” konulu eğitim düzenlendi.

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen eğitimde; “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Çalışmaları, Kadına Yönelik Şiddetin Boyutları ve Türleri, Şiddetin Sonuçları, Şiddet Gören Vatandaşların İzlemesi Gereken Yollar ve Başvuru Mekanizmaları, Alo 183 ve KADES” konularına yer verildi.

Gerçekleşen eğitimin ardından; Keşan Belediye Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis MUSTAFAPAŞA başta olmak üzere, Keşan İlçesinde görevli Kamu Kurum ve Kuruluşlarının amirleri, Meslek Edindirme Kursu Kadın Kursiyerleri ve Keşan Halkının katılım sağladığı “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü” farkındalık yürüyüşü gerçekleşerek günün anlam ve önemine ilişkin broşürler dağıtıldı.

Edirne Merkez’de Stant Çalışması gerçekleştirildi:

26.11.2021 tarihinde ise Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve paydaş kurumlar tarafından Edirne’nin en yoğun caddesinde olan “Saraçlar Caddesinde” stant çalışması faaliyeti gerçekleştirilerek, vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Broşür içeriklerinde; “KADES Uygulaması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadına Yönelik Hizmetler, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Mekanizmaları, Alo 183” konuları yer aldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, paydaş kurumlar ile birlikte çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.