…
24 Kasım 2023, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

25 Kasım “Edirne’nin Kurtuluşu”


1912 yılında Balkan ülkelerinin Osmanlı İmparatorluğuna karşı giriştiği savaşta, Edirne Müdafi Şükrü Paşa kumandasındaki askerlerimiz 155 gün boyunca kahramanca savunmuş ancak 26 Mart 1913 yılında teslim olmak zorunda kalmıştır. Tarihinin en karanlık ve acı günlerini bu dönemde yaşayan Edirne, işgalle birlikte binlerce evladını şehit vermiştir. Acılarla ve şehitlerin kanlarıyla yoğrulan bu topraklar 25 Kasım 1922’de Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve kahraman askerleri, “Kuva-i Milliye Ruhuyla” bu toprakları işgalden kurtararak tekrar vatan toprağı yapmıştır.

25 Kasım Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; vatanımız, bayrağımız, milletimiz, istiklalimiz ve istikbalimiz için ahirete irtihal etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmet ile anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun…

25 Kasım Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde tüm Edirnelilerin kurtuluş gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. 

 

Harun TOHUMCU

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü