…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
29 Aralık 2021, Çarşamba Edirne Merkez/Keşan/- Türkiye

2021 Yılının Son Eğitimleri Tamamlandı


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde, bağlı kuruluşlarımız ile birlikte planlanan 2021 yılının son “Aile Eğitim Programları (AEP)” tamamlandı.

 

Güvenli İnternet Projesi;

Güvenli İnternet Projesi kapsamında; Edirne Valiliği koordinesinde, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar ile Mücadele Birimi, Edirne Yeşilay Şubesi işbirliği ile 2021 yılının Aralık ayında “Güvenli İnternet” konusunda “Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu ve Edirne TED Koleji Öğrencilerine” eğitim verildi.

Eğitim içeriğinde; “Teknoloji Bağımlılığı, Sosyal Medya Kullanımı, Güvenli İnternet ve Siber Suçlar” konuları yer aldı.

 

 Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Eğitimi;

2021 yılının Aralık ayında, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından; “Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele” konusunda Keşan İlçemizde Evde Bakım Hizmeti almakta olan 33 aileye, Keşan İlçemizde SED (Sosyal Ekonomik Destek) Hizmetinden faydalanan 30 aileye, Keşan İlçesinde ikamet etmekte olan 7 koruyucu ailemize, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde görevli 20 personelimize, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Okul Destek Projesinden faydalanan ve Keşan İlçesinde ikamet eden  21 aileye eğitim verildi.

Eğitim içeriğinde; “Teknoloji ve Kumar Bağımlılığı, Davranışsal Bağımlığın Zararları, Davranışsal Bağımlılıklardan Kurtulma Yolları, Davranışsal Bağımlılık ve Aile Yapısı, Davranışsal Bağımlılık ve Çocuklar, Güvenli İnternet” konuları yer aldı.

 

Mahremiyet, Okul ve Aile Konulu Eğitim;

2021 yılının Aralık ayında, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından; Keşan İlçesindeki Kuran Kursu Kursiyer Kadınlara ve SED (Sosyal Ekonomik Destek)  Hizmetinden faydalanan Keşan İlçesinde ikamet eden ailelere yönelik “Mahremiyet, Okul ve Aile” konulu eğitim düzenlendi.

Eğitim içeriğinde; “Okul ve Aile İşbirliğinin önemi, Evde Çalışma Ortamı, Çocuk ve Okul, Çocuklarda Görülen Davranış Bozuklukları, Sorunlar ile Başka Çıkma, İzlenecek Yollar, Mahremiyet, Çocuklarda İhmal Durumları” konuları yer aldı.

2021 yılının son ayında düzenlenen eğitimlerde; 583 kişiye ulaşılarak, belirtilen konularda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturuldu. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızca Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında eğitimler 2022 yılında da devam edecek.