…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Kapsamında Edirne İlimizde Program Düzenlendi


19 Eylül Gaziler Günü Programı; 19.09.2022 tarihinde Atatürk anıtı önünde İl Protokolünün katılımı ile gerçekleşen çelenk sunumunun ardından, Vatan için canlarını veren tüm Aziz Şehitlerimiz ve Ebediyete intikal eden Gazilerimiz anısına;  Edirne Belediye Başkanlığı Bando Ekibi eşliğinde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü Programında; Çelenk sunumu sonrası, günün anlam ve önemine ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri adına P.ALB. Suat KIZILIRMAK ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Fevzi DEMİR tarafından konuşmalar gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen program sonrası; Programa katılım sağlayanlar tarafından Edirne Saraçlar Caddesinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen programa ve kortej yürüyüşüne; Edirne Valisi H. Kürşat KIRBIYIK, Edirne Millet Vekilleri Fatma AKSAL, Okan GAYTANCIOĞLU ve Orhan ÇAKIRLAR,  Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet CİHANOĞLU, İl Jandarma Komutanı J. ALB Taşkın KELEŞ, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ başta olmak üzere İlimiz Merkezindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yetkilileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İSMAİLOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, İlimiz Merkezindeki Gaziler ve Yakınları katılım sağladı.