…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2023, Cumartesi Merkez, Edirne - Türkiye

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı Düzenlendi


Edirne Valiliğimiz tarafından; Saraçlar Caddesinde yer alan Atatürk Anıtı önünde 15.07.2023 gecesi Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz ile Yakınları, İl Protokol Üyeleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı düzenlendi.

Düzenlenen program; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmalarının ardından, Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Program; Edirne Vali V. Sıdkı ZEHİN’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşması, İl Müftülüğü tarafından Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesi, sancak teslim töreninin yapılması, günün anlam ve önemine ilişkin sinevizyon gösterimi ve müzik-kaside-ilahi dinletisinin gerçekleştirilmesi ile devam etti.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı kapsamında; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hizmet modellerinden faydalanan çocuklar arasında “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri Edirne Vali V. Sıdkı ZEHİN tarafından takdim edildi. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ’ta düzenlenen programa katılım sağlayarak, dereceye giren çocuklarımızı tebrik etti.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün” birlik ve beraberliğimize güç katmasını dilerken, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatan, millet, bayrak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini vatanımız için kaybedenlere sabır diliyor, ölümü göze almış yaşayan kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.