…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Temmuz 2020, Salı Merkez, Edirne- Türkiye

“15 Temmuz” konulu Şiir ve Resim Yarışmasında Dereceye Giren Katılımcılar Ödüllendirildi


Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda Koruma ve Bakım altında bulunan çocuklar ile görevli Personeller arasında düzenlenen “Resim ve Şiir” yarışmasında dereceye girenler 14.07.2020 tarihinde Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen program ile ödüllerini aldılar.

Programda konuşan Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖBZAŞ; “Ülkemizin sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginlikler ve jeopolitik konumu nedeniyle, geçmişte olduğu gibi günümüzde de dış güçlerin hedefinde olduğunu, birliğimize, bütünlüğümüze, Bayrağımıza yönelik tehditlerin sürekli olarak devam ettiğini; 1.Dünya Savaşında, Kurtuluş Savaşında, Doğu ve Güneydoğuda terörle istediğini elde edemeyen şer güçler, 15 Temmuz Günü “Vatan, Millet, Bayrak, Birlik ve Beraberliğimize yönelik darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bugüne kadar emellerine ulaşamayan şer güçler, bundan sonrada emellerine asla ulaşamayacaklardır. Birliğimize, bütünlüğümüze kast edenler, ölümü göze alan kahraman milletimizden gerekli cevabı almıştır. Vatan uğruna şehadet şerbetini içen tüm Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Ödül programına katılan 15 Temmuz Gazisi Yavuz KURBAN da 15 Temmuz akşamı Ankara’da yaşanılanları ve yaralanıp nasıl gazi olduğunu çocuklara anlattı. Çocukların merak ettiği soruları yanıtladı.

Düzenlenen programda dereceye girenlerin ödülleri; Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, 15 Temmuz Gazisi Yavuz KURBAN, İŞKUR İl Müdürü Şengül ÇİLDAM, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Süleyman LALE, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Erdinç TOPÇU ve Sebahattin BİLGİÇ, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet POLAT, Melahat Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Salih Sinan KAPLAN, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür Yrd. Volkan KORKMAZ tarafından takdim edildi.

 

Şiir ve Resim Yarışmasında;

Çocuklar arasında Şiir kategorisinde; 1. Kader G. / 2. Nurcan D. / 3. Nazile A. oldu.

Çocuklar arasında Resim kategorisinde; 1. Gizem S. / 2.Emine K. / 3. Bahar Z. oldu.

Personeller arası Şiir kategorisinde; 1. Emre ÇAM, Resim kategorisinde; 1. Şibanur SEVİMLİ oldu.