…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Kasım 2019, Salı Düzce, Türkiye

“NESİLLER HUZUR BAHÇELERİNDE BULUŞUYOR” MUHARREM SANCAKLI HUZUREVİ BAHÇESİNDE TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ DİKİLDİ.


“Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Tıbbi ve Aromatik Bitki Dikim Şenliği” Sancaklı Huzurevi’nde gerçekleştirildi.

“Nesiller Huzur Bahçelerinde Buluşuyor” temalı etkinliğe; Düzce Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Zeki Yıldırım, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Muharrem Sancaklı Huzurevimizin yöneticileri ve sakinleri katıldı.


Programda konuşan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş; üniversitelerin belirli alanlarda uzmanlaşması kapsamında Düzce Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’nde pilot üniversite seçildiğini, sağlık ve çevre alanlarında ihtisaslaşma çalışmaları yürüttüğünü ifade etti. Sağlık alanında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıbbı stratejik alan olarak belirlediklerini söyleyen Uğraş, yaklaşık 3 yıldır Düzce genelinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıbbın ham maddeleri, ara mamulleri, nihai ürünleriyle ilgili klinik araştırma ve çalışmalar yaparak bu ürünlerin ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Ekonomik fayda yanında kalkınmanın sosyal boyutu konusunda da çalışma yürütmek istediklerine işaret eden Uğraş, dezavantajlı grupların yurtlarında hayatlarına bir nebze olsun katkıda bulunabilmek amacıyla tıbbi bitkilerin ekimiyle ilgili çalışmayı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü gönüllü çiftçisi Mafil Tavlı konuşmasında, Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma çalışmaları ile son 3 yılda hayatının değiştiğini ve konuyla ilgili çok şey öğrendiklerini ifade etti. Düzce Üniversitesi’nin, Düzce’de nerde tıbbi bitki varsa bunların haritasını çıkardığını dillendiren Mafil Tavlı, kendilerine destek olan Üniversite yetkililerine teşekkür etti. Huzurevi sakini Zeynep Göker ise kurumun yaşlıları olarak bu etkinliğin birinci basamağında oldukları için memnuniyet duyduklarını belirtti. Yaşam kalitelerinin arttırılması ve sosyal aktivitelerin çeşitlendirilmesi adına bugünkü ve bundan önceki aktiviteler için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Zeki Yıldırım yaptığı konuşmasında; Düzce’de 3 huzurevi bulunduğunu ve burada bulunan bahçeleri tıbbi ve aromatik bitki yetiştirmek üzere planladıklarını dile getirdi. Düzce Üniversitesi’ni ziyaretleri neticesinde bu çalışmayı başlattıklarını söyleyen Zeki Yıldırım, “Aktif ve verimli yaşlanmayı önemsiyoruz dolayısıyla yaşlanmayı daha kaliteli hale getirmeyi planlıyoruz. Burada öyle bir çalışma yapmalıydık ki huzurevlerimiz huzurla dolsun. Her bir bitkinin çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Onlara özveri ile bakacağınıza inanıyorum. İnşallah bu etkinliğin devamında dikim şenliğimizi hasat şenliğimiz ile sonlandıracağız.” dedi.

Programda; Düzce Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından hazırlanan potpori ve bocce oyunu gösterisi sonrasında Muharrem Sancaklı Huzurevimizin sakinlerinin katılımı ile tıbbi ve aromatik bitki dikimi gerçekleştirildi.