…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
29 Nisan 2022, Cuma Düzce , Türkiye

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Bir Araya Geldi


Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar'ın teşrifleriyle, Aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve ailelerinin onuruna iftar programı düzenlendi.

İftar programına; Valimiz Sayın Cevdet ATAY, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Bşk. ve Düzce Milletvekili Sayın Ayşe KEŞİR, Düzce Milletvekili Sayın Fahri ÇAKIR, Düzce Milletvekili Sayın Ümit YILMAZ, Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ercan ÖZTÜRK ve protokol üyeleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfusu, vatanı, kültürü, tarihi ve ordusuyla güçlü bir devlet olduğunu belirten Bakan Akar, “85 milyon olarak, bin yıldan beri yaşadığımız bu coğrafyada varlığımızı sürdüreceğiz. İbni Haldun’un dediği gibi nasıl ‘Coğrafya kaderse’ Türkiye de asil milletimiz de bu coğrafyanın kaderidir.” diye konuştu.

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası ortamda özne hâline geldiğini dile getiren Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin de bu kapsamda ülkesinin ve milletinin egemenliğini, bağımsızlığını; hak, alaka ve menfaatlerini korumak için kendisine verilen görevleri yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam ettiğini bildirdi.

Hain darbe girişimine rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı operasyonlarla, tatbikatlarla bazılarının heveslerini kursağında bıraktı. ‘Türk Silahlı Kuvvetleri artık bunları başaramaz’ diye yapılan propagandanın hiçbir anlamı olmadığını bir kez daha bütün dünyaya gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele operasyonlarında gelinen başarılı noktaya vurgu yapan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Asil milletimizi, 40 yıldan beri başına musallat olan terör belasından kurtarmakta kararlıyız. Bu kapsamda ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt içinde ve sınır ötesinde mücadelemize en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edeceğiz. Terörist neredeyse hedefimiz orası. Terör belasından kurtulduktan sonra milletimizin çok daha rahat, güven içinde hayatını sürdürmesi mümkün olacak.”

 

KORKU DAĞLARI BEKLİYOR

Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var. Pençe-Kilit Operasyonu ile hududumuzu her türlü dış etkiye karşı kilitliyoruz.” diye konuştu.  Mehmetçiğin nefesinin teröristlerin ensesinde olduğunu vurgulayan Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Teröristler bunu hissediyor. Korku dağları bekliyor. Korktukları başlarına gelecek. Tüm konuşmalarında bittiklerini görüyorlar. Operasyon alanımızda birçok mağara var. Bu mağaraları tek tek temizlemek suretiyle operasyonumuz büyük bir başarıyla devam ediyor. Alçakça döşenen el yapımı patlayıcılardan dolayı şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehit ailelerine söz verdiğimiz gibi şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınlarının gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz. Şu ana kadar Mehmetçik 57 teröristi etkisiz hâle getirdi. Önümüzdeki günlerde bu sayının çok daha artacağını söyleyebiliriz.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu belirten Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerini tüm komşularının egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

ÖCÜMÜZÜ ALDIN

Şehit aileleri ve gaziler için ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini dile getiren Bakan Akar, “Milletimiz şehitlerine, gazilerine sahip çıkmakta, onların ailelerine gereken tüm saygıyı göstermektedir.” dedi.

İftar sonrası şehit yakınları ve gazilerle tek tek sohbet eden, çocuklarla yakından ilgilenen, onların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Bakan Akar’a şehit yakınlarından biri, “Öcümüzü aldın. Allah senden razı olsun. Seninle her zaman gurur duyuyoruz.” diyerek seslendi.