…
…
…
…
…
…
…
15 Mayıs 2024, Çarşamba Düzce - Türkiye

AİLE HAFTASI AÇIKLAMASI (15 – 21 Mayıs)


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla; toplumları ayakta tutan ailelere dikkat çekmek ve aile kavramı üzerinde daha fazla değer üretilerek ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla, 1994 yılından itibaren her yılın 15 Mayıs tarihi Aile Günü, bu günün içinde yer aldığı hafta ise Aile Haftası olarak kutlanmaktadır. 

Aile bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin, inançların öğrenildiği ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarıldığı bir okuldur. Aile içindeki anne, baba ve çocuklar, yuvalarında karşılıklı sevgi, saygı, özen ve iş bölümüne dayanan mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki kurabildiklerinde, toplumu oluşturan fertler ve toplumun bütünü sağlıklı ve güçlü olur. Bu nedenle sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesinde, toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun önemli bir yeri bulunmaktadır. Unutmamalıyız ki; milletin temelini aile, ailenin temelini de sevgi, saygı, sabır ve sadakat oluşturur. Dolayısıyla, bu değerleri bünyesinde barındıran bir aile, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirerek, mutlu ve huzurlu bir toplumun inşa edilmesine de katkı sağlayarak, hem ülkemizin gelişmesini, hem de dünya barışını temin edecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak güçlü aile, güçlü toplum bilinci ile her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Aile Haftasında amacımız; toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda ailelerimize yönelik eğitimler Aile Eğitim Programı (AEP), Evlilik Öncesi Eğitim Programı (EÖE) ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri (TBM) kapsamında sürdürülmektedir. Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak da 2023 yılı ve 2024 yılı itibari ile bahsi geçen eğitimlerde 171 eğitim düzenlenmiş olup 2785 kişiye eğitim verilmiştir.

Bu vesileyle Aziz Milletimizin binlerce yıldır en önemli yapı taşlarından olan aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini diliyor, başta Şehit Ailelerimiz olmak üzere, tüm ailelerin Aile Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

 

                         DÜZCE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ

                AİLESİ