…
20 Mart 2023, Pazartesi Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın Yaşlılar Haftası Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Muzaffer AKÇAM’ın “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” mesajı,
Toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle toplum ve aile hayatımızın en kıymetli hazinesi, kültür ve medeniyet değerlerimizi dünden bugüne taşıyan büyüklerimize duyduğumuz minnet duygusunun bir göstergesi olarak, 18-24 Mart tarihlerini “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlamaktayız.
Yüce dinimiz, büyüklerimize saygı göstermemizi ve onlara her konuda öncelik vermemizi emreder. “Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir.” Hadis-i Şerif’i dinimizin yaşlılara verdiği önemi ve değeri göstermektedir. Ahlak ve geleneklerimiz açısından değerlerimizin ve kültürümüzün taşıyıcıları, baş tacımız olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek en temel insani görevimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, başta şehitlerimizin anne ve babaları olmak üzere tüm yaşlılarımızın ömürlerinin her anını sağlıkla ve mutlulukla yaşamalarını temenni ediyor, tüm yaşlılarımızın ellerinden öpüyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.