…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mayıs 2022, Salı Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Katılımıyla Uluslararası Aile Haftası Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi


Kortejde bir basın açıklaması yapan Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Muzaffer AKÇAM;

“Medeniyetimizin kutsal bir değer olarak nitelendirdiği aile, toplumun en küçük birimi olmakla birlikte evlilik bağıyla kurulup gelişen, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimiz ile gelenek ve göreneklerimizi bize ilk öğreten, toplumumuzun temel yapı taşı konumunda bir kurum olmuştur. Toplumlar ailelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu açıdan toplum için ailenin önemi büyüktür. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur. Tarihin ilk dönemlerinden beri güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti 85 milyon nüfusu ve yaklaşık 19 milyon genciyle birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla sayıda genç nüfusa sahip olduğu düşünüldüğünde, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ilk eğitimin verildiği yer olan aile kurumunun bizim için önemi daha da artmaktadır. Gençlerimiz ve çocuklarımız ailelerinden alacakları eğitimle milli ve manevi değerlere ne kadar bağlı olarak yetişirse, ülkemizin geleceği de aynı oranda sağlam ve müreffeh olacaktır. Unutmamalıyız ki; milletin temelini aile, ailenin temelini de sevgi, saygı, sabır ve sadakat oluşturur. Dolayısıyla, bu değerleri bünyesinde barındıran bir aile, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirerek, mutlu ve huzurlu bir toplumun inşa edilmesine katkı sağlayacak, mutlu ve huzurlu bir toplum da, hem ülkemizin gelişmesini hem de dünya barışını temin edecektir.

 

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Aile Haftasında amacımız, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Mağdur olmuş çocuklarımıza aile ortamı sunmak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizlerin görevidir. Bizler de bakanlık olarak güçlü aile, güçlü toplum bilinci ile hareket ediyor. Ailelerimize her türlü desteği veriyoruz. Bakanlık olarak bunu bizler yaparken aile ortamına sahip çıkan koruyucu ailelerimizin ve evlat edinen ailelerimizin de bu ortamdan uzaklaşmış çocuklara sahip çıkması, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisi ve şefkatiyle gözetmesi bizleri son derece sevindirmektedir.

 

Bu güzel hafta vesilesiyle Aziz Milletimizin binlerce yıldır en önemli yapı taşlarından olan aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini diliyor, başta Şehit Ailelerimiz olmak üzere, Koruyucu ailelerimizin ve tüm ailelerin Aile Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.