…
…
07 Mart 2023, Salı Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


     New York’ ta 8 Mart 1857’de başlayan kadın hakları mücadelesi, Birleşmiş Milletler’in 8 Mart gününü “Kadın Hakları için Birleşmiş Milletler Günü” olarak ilan etmesiyle kadınların hayatın bir parçası olduğu ve saygın bir yere sahip olduğu tüm dünyada kabul görmesiyle tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.


     Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu bağlamda aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek farketmeksizin herkesin sorumluluğudur.


     Bu duygu ve düşüncelerle; güzel ülkemizin bütünlüğü ve aziz milletimizin bekası için şehit olan kadınlarımız, kahraman evlatlarını bu aziz vatan uğruna şehit veren şehit annelerimiz ve eşleri, başta olmak üzere; başarının, özverinin, fedakârlığın ve metanetin timsali olan tüm kadınların “Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eder, hepsine ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

                                                                                               Muzaffer AKÇAM

                                                                          Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü