…
07 Nisan 2023, Cuma Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Sağlık Haftası Mesajı


   Dünya Sağlık Örgütü tarafından 7 Nisan “Dünya Sağlık Günü” ve bugünü takip eden hafta da ‘Dünya Sağlık Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olmakla birlikte kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi de nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır.

   Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” dizeleriyle ifade ettiği gibi sağlık, ayrı ayrı her bir insan için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için de son derece önemlidir. Ancak bireyleri sağlıklı olan toplumlar gelişim gösterebilmektedirler. Bu sebeple, bir ülke için sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta, o ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Gelişmekte olan ülkemizin sağlık hizmetlerinin sunulmasında ulaşmış olduğu seviye de bu açıdan sevindirici ve gurur vericidir.
   Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlar, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

 

                                             Muzaffer AKÇAM

                   Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü