…
20 Nisan 2023, Perşembe Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın Ramazan Bayramı Mesajı


   Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayan; gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan; iyiliklerin, güzelliklerin, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma hislerinin yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramı’na daha erişmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

   Bayramlar, kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği ve milli birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı umut ve özlemle beklenen müstesna günlerimizdendir.
   Ramazan Bayramı ise, cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol olduğu, milletimizin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendiği ve gönül birliği kurduğu dini bayramlarımızdandır. Ramazan Bayramı’nı milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesi için bir fırsat olarak görmeli; bayramda büyüklerimizi ziyaret edip hatırlarını sormalı, muhtaçlarımıza yardım eli uzatmalı, evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştırmalı, yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatmalı ve bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamalıyız.
 

   Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazi ailelerimizin olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımın ve tüm hemşerilerimizin Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar; Mübarek Ramazan Bayramının ilimize, ülkemize ve tüm İslam Âlemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ederim.

 

 

                     Muzaffer AKÇAM 

    Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü