…
22 Mart 2023, Çarşamba Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Ramazan Başlangıcı Mesajı


İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın Ramazan Ayı Başlangıcı mesajı;

Gönüllerimizin özlemle beklediği; Rahmet, mağfiret ve bereket ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluk ve huzurunu yaşamaktayız. Ramazan; dinimizde büyük bir öneme sahip, gönülleri birbirine bağlayan, ruhların açlıkla sükûn bulduğu, diğer aylar arasında seçkin bir yeri olan terbiye ayıdır. Bu kutsal ay, biz insanlara acizliğini anımsatarak gaflet ve günahtan arındıran, ilahi şefkat ve merhametin üst düzeyde olduğu mübarek bir aydır.

On bir aydan daha hayırlı olan bu ayda; gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekerek, etrafımızda yaşanan sıkıntıları, savaşları, hatalarımızı, tövbelerimizi düşüneceğimiz ve aynı zamanda dostluk ve kardeşlik duygularını, sabretmeyi, bağışlamayı, yardımlaşmayı, iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı idrak etmeye çalışacağımız bir iklime giriyoruz.

Tutacağımız oruç, yapacağımız ibadet, yardım, paylaşım ve iftarlarla yoksulların doyurulup gözetildiği bu dayanışmayla kardeşliğimiz büyütülecektir. Ramazan ayı süresince dua ve niyazlarımızla af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği feyz, rahmet ve bereket ayını en iyi şekilde değerlendirerek, Yüce Rabbimizin rızasını kazanmaya muvaffak olalım.

Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyor, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.