…
10 Nisan 2023, Pazartesi Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Polis Haftası Mesajı


   Yaklaşık iki asırdır vatanın bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için büyük bir özveriyle görevini kahramanca yürüten Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 178. yılını kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

   Demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması gibi önemli görevler üstlenerek gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi; gösterdiği olağanüstü gayretlerle her koşulda, gerektiğinde canını hiçe sayarak fedakârca görevini yerine getirmiş, Milletimizin gönlünde taht kurarak, güven ve takdirini kazanmıştır.

   Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” veciz ifadesiyle Türk Polis Teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir.

   Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Polis Teşkilatı’mızın kuruluşunun 178.yıl dönümünde; görevi başında şehit düşen kahraman polislerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm polislerimizin Polis Haftası’nı kutluyor, görevi başında olan ve emekliye ayrılan polislerimize aileleriyle birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

 

                                     Muzaffer AKÇAM

        Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü