…
01 Nisan 2023, Cumartesi Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Otizm Farkındalık Günü Mesajı


   İl Müdürümüz Sayın Muzaffer AKÇAM’ın Otizm Farkındalık günü mesajı,

   2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada otizm konusuna dikkat çekmek ve otizm ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

   Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Otizmli bireyler, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada sorunlar ve bilişsel gelişimde gecikmeler yaşamaktadırlar.

   Görülme sıklığı her geçen yıl daha da artan otizm ile ilgili olarak, düzenlenen etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Hem otizmli çocuklarımızın hem de otizmli bireye sahip ailelerin yaşam kalitesini artırabilmek için, toplumsal olarak otizme karşı duyarlı olmamız gerekmektedir. Özellikle otizmli çocuklarımızın ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmaması ve toplum yaşamında desteklenmesi bizlerin elindedir ve görevidir.

   Bu özel gün vesilesiyle, otizmli çocuklarımızın hayatta mutlu olabilmeleri, sosyalleşmeleri, temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi ve en uygun şekilde faydalanabilmelerini temenni eder, otizmli bireylerimize ve onları özveriyle hayata hazırlayan ailelerine sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

                                          Muzaffer AKÇAM

                 Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü