…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe Yenişehir, Diyarbakır, Türkiye

Koruyucu Aile Günü Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi


Kortej yürüyüşünün ardından günün önemi üzerine konuşan İl Müdürümüz Sayın Muzaffer AKÇAM,

"30 Haziran'ın "Koruyucu Aile Günü" ilan edilmesi vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, koruyucu aile uygulamasının yaygınlaşması için uzun yıllardır çok titiz çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar sonucu “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” ile "koruyucu aile" kavramı özel bir günle taçlandırılmıştır. Himaye-i Etfal'in kuruluşunun 100. yılına denk gelen bu günü Koruyucu Aile Günü olarak ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, kıymetli eşi Emine Erdoğan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Bu gün, bütün çocukların, bir şekilde ailesi olmayan ya da ailesi ile birlikte yaşama imkânı olmayan çocukların da kendi akranlarıyla aynı, eşit şartlara sahip olması, sıcak aile yuvasını yaşayabilmesi ve geleceğe güvenle, saygıyla, sevgiyle, eğitimle hazırlanması için ilan edilmiş bir gündür.

Bilindiği üzere, Herhangi bir sebeple, ailesinden uzak düşmüş çocuklarımıza devlet kurumlarında, her türlü imkân sağlanarak bakılmakta, bu çocukların eğitimden psikolojik desteğe, spor, sanat gibi faaliyetlerden istihdama kadar her alanda eksiksiz hizmet verilmektedir.

Devletin himayesinde, kamu ve özel sektörde çok iyi yerlere gelmiş nice insanların büyüdüğünü, sanattan spor dünyasına adları türlü başarılarla anılan topluma rol model evlatlar yetiştirilmiştir.

Devletimizin şefkat eli bu çocuklarımızı mutlu hikâyelerin kahramanı haline getirmiştir. Ne kadar gurur duysak azdır. Yine de çocukların aile ortamında büyümesi, önceliğimizdir. O nedenle koruyucu aile sisteminin yaygınlaşması gerçekten büyük önem arz etmektedir. İl Müdürlüğümüzde koruyucu aile biriminin çalışmaları ile Bugün geldiğimiz noktada 59 koruyucu ailemizin kanatları altında, tam 93 yavrumuz yaşıyor. Salgın gibi büyük bir afet döneminde bile ailelerimiz çocuklarımıza aile ortamını sunmaya devam etmişlerdir.

Koruyucu ailelerimiz arasında, çocuk sahibi olanların sayısının da artmakta olduğunu görmekteyiz. Bu bize Koruyucu aile olmanın sadece "çocuk hasreti gidermek" için olmadığını göstermektedir. Geldiğimiz noktada torunları bulunan insanlarımızın bile yeniden koruyucu aile olduklarını görmekteyiz.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz olarak korumamız altında bulunan çocuklarımızın adil ve mutlu bir hayatın paydası olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerden isteğimiz ise  “her insanın değiştirebileceğimiz bir dünya olduğunu anlamak”. Bir insana elinizi uzattığınızda, tüm hikâye baştan kaleme alınıyor. Umutsuzluğun yerini umut, yalnızlığın yerini güven duygusu, gözyaşının yerini tebessüm alıyor. En karanlık noktada, bir çocuğa ışığıyla gidenler, o çocuğun ruhunu aydınlatıyor. Sonra o çocuğun büyüdüğünde, kendisine verilmiş bu hediyeyi başkalarına verdiğini görüyorsunuz. Çünkü iyilik gören iyilik yapar. O nedenle gelin, her çocuğun bir ailesi olana kadar var gücümüzle çalışalım."

"Her çocuğun mutlaka sıcak bir yuvası olmalıdır"

Çocuklukta aldığımız yaralar, ruhumuzun derinlerinde fay hatlarına dönüşür. O nedenle, her çocuğa yaraları sarılmış bir çocukluk vermek boynumuzun borcudur.

Ruhumuzu çocukluk günlerinin sevinciyle besliyoruz. O yüzden, her çocuğun mutlaka sıcak bir yuvası olmalıdır. Bayram sabahlarında öpecek bir eli tutmalıdır. Bugün, 59 ailemiz, kalplerini açtıkları evlatlarımıza, muhteşem bir hatıralar koleksiyonu hazırlıyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Varlığınız insanlığın umududur, sığınağımızdır. Tüm koruyucu ailelerimize, insanlık adına sonsuz şükranlarımı sunuyor, Evlerini açtıkları evlatları ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.