…
31 Mart 2023, Cuma Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Kanser Haftası Mesajı


   İl Müdürümüz Sayın Muzaffer AKÇAM’ın “01-07 Nisan Kanser Haftası” mesajı,


   1956 yılında Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu'nun önerisi ile halkımızın kanser hastalığı konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık kazanması çalışmalarının artırılması amacıyla Nisan ayının ilk haftası Kanserle Savaş Haftası olarak kabul edilmiştir.

   Günümüzün en ciddi sağlık sorunlarından birisi olan kanserde, vatandaşlarımızın bilinçli olması hastalıkla mücadelede öne çıkan ilk adımdır. Hastalığın belli bir kısmının önlenebilir olması, yapılacak taramalar ile erken teşhis imkânlarının bulunması ve tedavi olanaklarının yıllar içinde gelişmesi kanserle mücadelede bizi güçlü hale getirmektedir.

   Bu sebeple, vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçli olması, şüphelendiğinde hemen doktora başvurması ve erken tanı konulması hastalığın tedavisinde büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte, kanserin yaşam alışkanlıkları ve kötü beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğu da unutulmamalıdır. Dengeli beslenerek, spor yaparak ve alkol ile sigaradan uzak durarak kansere sebep olan etkenlerden kaçınmak, kanserli hücreler hiç oluşmadan tedbir almak oldukça önemlidir.

   Bu düşüncelerle, Kanser Haftası’nın vatandaşlarımızın bilinçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, kanserle mücadelede emek harcayan herkese başarılar diliyor ve kanser hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

 

                                            Muzaffer AKÇAM

                  Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü