…
…
24 Kasım 2022, Perşembe Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Mesajı


      Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık yaratmaktadır.

      İnsanlığın en önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet; kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olmasının yanı sıra, kadının temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan bir sosyal problemdir. Dinimize, tarihimize, köklü gelenek ve göreneklerimize baktığımızda, Türk toplumunda kadına her zaman değer verildiğini görürüz. İnsanları kadın erkek diyerek sınıflandırmadan, insan olarak görmek ve insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu bilmek ile kadınlarımızın hak ettikleri güzel dünyayı onlara sunabilmiş olacağız.  

      Bu vesileyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün, toplumda bir farkındalık oluşturulmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum.

 

                                                                                               Muzaffer AKÇAM

                                                                     Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü