…
30 Eylül 2021, Perşembe Yenişehir, Diyarbakır, Türkiye

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Dünya Yaşlılar Günü Mesajı


Sn. İl Müdürümüz Muzaffer AKÇAM’ın “Dünya Yaşlılar Günü” mesajı;

 

1 Ekim günü tüm dünyada yaşlılara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi amacıyla “Dünya Yaşlılar Günü” olarak belirlenmiştir.

Geçmişten bugüne, milletimizin şanlı tarihini, tecrübelerini ve kültürlerini kuşaktan kuşağa aktararak yarınlarımıza ışık olmuş çok değerli büyüklerimiz için belirlenmiş olan “Dünya Yaşlılar Günü ”nün önemini vurgulamak istiyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Yaşlı Hizmetlerimizi yürütürken geleneğimizde en saygın yere sahip olan Yaşlılarımıza değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında en iyi hizmeti verebilmek her koşulda mutlak gayemiz olmuştur.

Toplum olarak da, yaşamlarının büyük bir kısmını ailesine ve milletine hizmetle geçirmiş bu büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları bu dönemlerinde de hayatlarının sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak, onlara gereken sevgi, saygı ve ihtimamı göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Yaşlılarımızı sadece bir günde değil, her zaman hatırlayıp, daima sevgi, saygı ve hürmet göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle,  1 Ekim Dünya Yaşlılar gününü kutluyor, yılın bir günü değil her günü sizlerle birlikte olacağımızı belirterek ömür boyu sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor,  saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 

 

                                                                                             

                                                                                                          Muzaffer AKÇAM

                                                                                      Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü