…
17 Mart 2022, Perşembe Yenişehir, Diyarbakır, Türkiye

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Berat Kandili Mesajı


İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın Berat Kandili mesajı;

 

Dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç ayların manevi havası içerisinde idrak edeceğimiz Şaban ayının on beşinci gecesi, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’ne bir kez daha erişmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz.


Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri kutsal zaman dilimlerinden birisidir. Berat gecesi hakkında Hz. Muhammed'in (s.a.s) şöyle buyurduğu ifade edilmektedir: "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah (C.C), bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

 

Bizler de bu önemli gecenin feyz ve bereketinden istifade edebilmek,  ilahi rahmet ve bağışlanmaya layık olabilmek için kulluk bilincini hatırlayarak kâmil insan olmalı, yanlışlardan kaçınmalı ve affedilmenin yanı sıra affedici olmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine gayret göstererek benimsemeli ve birer izzet ve ikram fırsatı olarak kabul gören bu günün faziletini tam manasıyla yaşayabilmeliyiz.

 

Bu müstesna gecede yapılacak ibadet ve duaların, dünyada barışın sağlanması, refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve merhametin çoğalmasına vesile olmasını diliyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, mutluluk, sağlık ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum. 

 

 

                                                                                                                    Muzaffer AKÇAM

                                                                                          Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü