…
08 Mart 2022, Salı Yenişehir, Diyarbakır, Türkiye

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


   8 Mart bilindiği üzere tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yolda ilk olarak New York’ ta 8 Mart 1857’de başlayan, kadınların hayatın her alanında yer almalarını sağlama mücadelesi, dünyada kadın hakları hareketinin başlangıcı olmuştur. Mücadelelerini sürdüren kadınlar, Birleşmiş Milletler’in 8 Mart gününü “Kadın Hakları için Birleşmiş Milletler Günü” olarak ilan etmesiyle hayatın bir parçası olduğunu ve saygın bir yere sahip olduğunu tüm dünyada kabul ettirmişlerdir.


  Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu bağlamda aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek farketmeksizin herkesin sorumluluğudur.

 

   Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlamak temel ilkemiz olmuştur. Aynı zamanda kadınların toplumsal statüsünün güçlenmesi konusunda; dönüştürücü ve sürdürülebilir adımlar atmaya devam ediyoruz. Kadın Konukevlerimiz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimiz, Sosyal Hizmet Merkezilerimizde hizmet vermekte, kadın haklarıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarımızla yapılan ortak çalışmalarla kadınların sorunlarına yönelik konular tartışılmakta; özellikle kadına yönelik şiddeti önlemeye dönük eğitim ve çalışmalar yapılmaya devam etmektedir.


  Bu özel gün vesilesiyle, toplumun yapısını güçlendiren ve temel taşlarını oluşturan, şekillendiren, huzurlu, mutlu ve sağlıklı aile birliğinin en önemli unsuru olan, sevginin kaynağı kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, bütün kadınlarımıza sağlıklı,  mutlu ve huzurlu bir yaşam temennisiyle,  sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

 

                                                                                               Muzaffer AKÇAM

                                                                                                     İl Müdürü