…
03 Aralık 2021, Cuma Yenişehir, Diyarbakır, Türkiye

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın hakları, topluma kazandırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi ve yaşadığı sorunlara toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

 

Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu hayatımızda her ne kadar insanları engelliler ve engelsizler olmak üzere ayırmak yaşanan sorunları gidermek için bir zorunluluk gibi gözükse de canda, gönülde engel olamaz. Engel, hepimizin şu an için aşamadığı şeylerdir.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak engelli bireylerin hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırma gayreti içerisinde olduğumuz bugünlerde engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayatın içinde daha çok görünür olmalarını sağlamayı çalışmaktayız.

 

Engelli olmalarına rağmen, hayatın içinde olan ve mücadele veren, hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen özellikle son günlerde spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri takdire şayandır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engellilerimize ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum.