…
20 Kasım 2023, Pazartesi Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Aydın POLAT'ın Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı


   Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edildiği 20 Kasım, her yıl “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.
   Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemlerin alınması, aydınlık yarınların kurulabilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır. Sağlık, beslenme, eğitim, barınma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra güç koşullarda yaşayan ve suça yönelen çocuklarımıza sahip çıkılarak topluma kazandırılmaları ve geleceğe hazırlanmaları, toplum olarak temel görevimizdir. İnanıyoruz ki sevgiyi temel alarak yürütülen tüm çabalar, çocuklarımızın korkusuz bir dünyada, kardeşçe, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarına katkıda bulunacaktır.
   Devlet ve millet olarak bizlere düşen görev, milletimizin varlığının en büyük güvencesi olan çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, kültürlü ve analitik düşünerek kendisine güvenen, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak görev ve sorumluluğu olmalıdır.
   Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın "Dünya Çocuk Hakları Günü"nü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, sevgi ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.

 

                                  Aydın POLAT

                    Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü