…
20 Mart 2023, Pazartesi Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Akçam’ın Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

 

Özel ilgiye ihtiyacı olan çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak, bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmak ve bilinçlendirmek amacıyla 21 Mart “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” olarak belirlenmiştir.

 

       Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil sadece genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken down sendromlu bireylerde bu sayı 47 olmaktadır.  Dünyada 6 milyon civarında Down Sendromlu birey yaşamakta, bu farklılık ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı olmaksızın her toplumda görülebilmektedir. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Down sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu ve farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak çok önemlidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; kocaman yüreklerinde taşıdıkları sonsuz sevgileri ile bizlerin hayatına tarif edilemez bir güzellik katan Down Sendromlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nün toplumsal bilinci geliştirecek çalışmalara katkı sağlamasını ümit ediyor, kendilerine ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.