…
…
19 Kasım 2022, Cumartesi Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Düny Çocuk Hakları Günü Mesajı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen, ayrım gözetmeden çocuk haklarını güvence altına alan Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabulü olan 20 Kasım her yıl “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.

Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi 191 ülke tarafından kabul edilmiş, 1990 yılında ülkemiz imzalayan ilk ülkelerden biri olarak bu husustaki hassasiyetini göstermiştir. Tarihin her döneminde, sevgi, hoşgörü ve barış gibi değerleri şiar edinen Türk milleti, dünya çocuklarına da aynı anlayışla bakmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi ve 23 Nisan’ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, bunun en anlamlı göstergesidir.

Bizler, çocuklarımız yarınlarımızdır gerçeği ile hareket ederek, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu unutmamalıyız. Bu doğrultuda ülkemizde çocuk haklarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atılmış ve atılmaya da devam edilmektedir. Hepimizin malumudur ki bugünün çocuklarının sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirilmeleri hâlinde, gelecek kuşaktaki çocukların böyle bir dünyada yaşama ümidi uzak değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle “Dünya Çocuk Hakları Gününü” kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, çocuklarımıza sevgisini veren her yüreğe şükranlarımı sunuyorum.

 

                                                                         Muzaffer AKÇAM 

                                                   Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü