…
…
…
…
…
…
…
…
07 Temmuz 2022, Perşembe Yenişehir, Diyarbakır, Türkiye

Ar-Ge Birimimizin Hazırlamış Olduğu "Kuran'ı Kerim Tilaveti ve Türkçe Bilgi Yarışması" İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı AR-GE biriminden hizmet almakta olan çocuklarımızın katılımlarıyla "Kuran'ı Kerim Tilaveti ve Türkçe Bilgi Yarışması" etkinliği gerçekleştirildi. Tören çocuklar tarafından okunan Kuran'ı Kerim Tilaveti ve Rahman Suresinin Anlamı, İlahi Dinletisi ile başlarken devamında Türkçe Bilgi Yarışması ve son olarak İl Müdürümüz Muzaffer AKÇAM'ın çocuklara ödüllerini vermeleri ile son bulmuştur. 

İl Müdürlüğümüz AR-GE Birimi yapmış olduğu çalışmalar ile yıl içerisinde pek çok etkinlik gerçekleştirmiştir. Bu etkinliklerle geleceğimizin anahtarı olan gençlerimizin umutlarını yeşertip, onların hayata karşı olan inançları arttırmaya çalışılmıştır. Öncelikle birimimize bağlı, “Kur’an-ı Kerim” dersliğinde öğrencilerimize din ahlakı kazandırmaya çalışılmış, bununla birlikte kâmil insana ait izzetler göstermeleri için gayrette bulunulmuştur. Kuran-ı Kerim derslerinde bugüne kadar toplam 29 modül işlenip, 700 sertifikalı öğrenci yetiştirilmiştir. Kur’an eğitimi alırken farklı kursların programına da katılım sağlayan öğrencilerimizin sertifikaları 840’ı bulmaktadır. Yıl sonuna kadar 6 modül daha açılacak olup toplamda 600 öğrenciye, “Kur’an-ı Kerim Öğreniyorum” kursunun verilmesi amaçlanmaktadır. 

Birimimizde bulunmuş olan Türkçe dersliğimizde ise dilimizin zenginliğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak ve tarihin bizlere bıraktığı hazine olan “Atasözleri ve Deyimlerimizin” anlamlarını idrak edebilmek adına 5 ve 6. sınıflarımız arasında bilgi yarışması düzenlenmiştir. Geçmişini bilen neslin yarınlarına ışık olacağını bildiğimiz ve bu yolda onların yanında olduğumuz için büyük mutluluk ve gurur duymaktayız. Türkçe dersliğimizde eğitim alan sertifikalı öğrenci sayımız 72, katılımlı 250 olup toplamda katılımcı sayısı 322’ye ulaşmıştır. Yıl sonuna kadar 2 modül daha açılacak olup, toplam katılımlı ve sertifikalı 500 öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir. Tüm bunların yanı sıra okuma yazma öğrenememiş olan yetişkinler için de okuma yazmayı öğreten kurslarımız etkin bir şekilde devam etmektedir. Birimimiz bu katılımcı sayıları ile her kesimden, her yaştan insanımıza ulaşmayı hedeflemektedir.