…
…
…
25 Mart 2022, Cuma Kayapınar, Diyarbakır, Türkiye

Diyarbakır Kentsel Arama Kurtarma Ekipleri Tatbikat'ına İl Müdürümüz ve Psikososyal Destek Ekiplerimiz Katıldı


“2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında planlanan tatbikatlardan biri olan Diyarbakır Kentsel Arama Kurtarma Ekipleri Tatbikatı 25 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Diyarbakır Kentsel Arama Kurtarma Ekipleri Tatbikatı, 11 AFAD Birlik Müdürlüğü, 9 AFAD İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal hizmetler İl Müdürlüğümüz ve destek çözüm ortakları olan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından toplam 1.433 personel katılımı ile başarıyla icra edilmiştir. Tatbikata İl Müdürümüz Sayın Muzaffer AKÇAM, İl Müdür Yardımcımız Vefa AKDOĞAN ve Psikososyal Destek ekiplerimiz katılım sağladılar.

Tatbikat, afet ve acil durum toplanma alanına yönlendirme, enkazda arama kurtarma, geçici barınma merkezi kurulumu, suda arama kurtarma, mahsur kalan vatandaşların kurtarılması ve KBRN vakalarında kurtarma senaryoları kapsamında icra edilmiştir.

Tatbikatta; toplanma, intikal, konuşlanma ile ekiplerin kendi kendine yeterlilikleri test edilmiş, ayrıca arama ve kurtarma çalışma alanları oluşturularak müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanmıştır.