…
…
…
…
…
…
…
10 Mart 2021, Çarşamba Yenişehir,Diyarbakır

8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Mercan Ormanları” Etkinliği


Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Mercan Seferberliği ile kadına yönelik şiddetle mücadele etmekle beraber kadınlarının kendi hikayelerini yazabilmeleri için fırsatlar sunmayı, karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız (AÇSHB) Mercan Ormanları oluşturulması hedeflenmiştir.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle, Mercan Ormanı projesi çerçevesinde tüm kadınlarımız adına T.J.K. Diyarbakır Hipodromu fidanlık alanında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdik.

Etkinliğe İl Müdürümüz Sn. Rifai YILDIRIM, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ve kadın çalışanlarımızla katıldık.

İl Müdürümüz Sn. Rifai Yıldırım ‘ ın fidan dikiminin ardından yaptığı konuşmada;. Kurum idarecilerimiz ve siz değerli konuklarımız ile hatıra ormanına dikeceğimiz her fidan ülkemizin geleceğine nefes olacaktır; bugün burada bulunan siz hanımefendilerin, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, kadınlarımızın sorunlarından ziyade başarılarını ve sevinçlerini konuşacağımız 8 Mart’ larda buluşmak ümidiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.