…
28 Ocak 2020, Salı Diyarbakır, Yenişehir

2019 Yılı 2. Dönem Diyarbakır İli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme Ve Değerlendirme Komisyon Değerlendirme Toplantısı


 

             Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde Vali Yardımcımız Zerrin ÇAY BEŞİKCİ ’nin başkanlığında; il Müdürümüz Rifai YILDIRIM, il özelinde ilgili Kurum ve Kuruluşların katılımıyla 2019 yılı 2. Dönem Diyarbakır İli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme Ve Değerlendirme Komisyon Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

             Toplantıya, Cumhuriyet Savcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı Yrd., Asayiş İl Emniyet Müdür Yrd., Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan V.,   Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İŞ-KUR İl Müdürü,  İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, İl Müftüsü Yrd., Göç İdaresi İl Müdürü ,KAMER, KADEM, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Kalkınma Ajansı, ŞÖNİM ve Konukevi Müdürleri (AÇSHİM’e bağlı 1. ve 2. Kadın Konukevleri Müdürleri, Kayapınar Belediyesi Kadın Konukevi Müdürü, Bağlar Belediyesi Kadın Konukevi Müdürü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Konukevleri Müdürü ), DÜKSAM-Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Yetkilisi, TÜRGEV katılmışlardır.

            Toplantı gündeminde, Vali Yardımcımız Zerrin ÇAY BEŞİKCİ tarafından açılış konuşması yapılmış daha sonra İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi hakkında yapılması gerekenler ve yapılması planlanan iş ve işlemler hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Önceki komisyon toplantısında alınan kararlar kapsamında yapılan ve yapılması planlanmış çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.