…
30 Nisan 2023, Pazar Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı


   Emeğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin timsali olan işçilerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatı’nın 1889 yılında Paris Kongresi’nde “İşçilerin Ortak Bayramı” olarak kabul edilerek tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir yere sahip olmuştur.

 

   Milletimizin geleceğe refahla ulaşması için alın teri döken emekçilerimizin; maden ocaklarından atölyelere, tarlalardan fabrikalara uzanan fedakârlık öyküleri, ülkemizin kalkınmasında saygın bir yere sahiptir. İçimizdeki emek kahramanları, her koşulda güvenli yarınlarımızın inşası için çalışmış, milletimiz adına inanç ve azmin destekçisi olmuşlardır.

 

   Emeğin, alın terinin ve helal kazancın timsali olan işçi kardeşlerimizin bu anlamlı gün vesilesiyle hem kendi aralarında ki dayanışmayı hem de diğer sosyal kesimler ile aralarındaki uyum ve işbirliğini geliştireceklerine yürekten inanıyorum.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle işçi emeklileri dahil olmak üzere kamu ve özel sektörde görev yapan tüm işçi kardeşlerimin ‘İşçi Bayramı’nı kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.

 

                   Muzaffer AKÇAM

          Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü