…
18 Mayıs 2022, Çarşamba Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Muzaffer AKÇAM’ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı;

 

             Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımını oluşturan, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 103. Yılında yeniden kutlamanın coşkusu içerisindeyiz.

             Yakılan “İstiklal Meşalesi” Sivas, Amasya ve Erzurum’dan geçerek tüm vatana yayılmış, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz; vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

              19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ülkemizin geleceği ve en değerli hazinemiz olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. Vatan sevgisi ile yetişerek ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz.

              Sevgili Gençler, sizlerde vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Devletimiz sizlere emanetimizdir. Bu önemli sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz. Bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inancım tamdır.

              Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı ve en büyük umudu olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ve Gençlik Haftasını içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

                                                                                                                    Muzaffer AKÇAM

                                                                                                Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü