…
…
…
24 Mart 2021, Çarşamba Yenişehir,Diyarbakır

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebeti ile konferans düzenlendi.


 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde 1982 yılında WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından yaşlılara sevgi ve saygıyı dile getirmek amacıyla 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” münasebetiyle Sezai Karakoç Kongre Merkezinde Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Darülaceze İdare Meclis Üyesi Gerentolog Doç. Dr. Şerif EENDEMİR’ in katılımıyla “AİLE ve YAŞLI” konulu konferans düzenlendi.

Yaşlılar Haftası münasebetiyle İl Müdürümüz Sayın Rifai Yıldırım açılış konuşmasında günün anlam ve önemine dikkat çekti:

“Peygamber Efendimiz (s.a.v.) dediği gibi “eğer siz yaşlılar olmasaydı  belalar üzerimize çağlayanlar gibi dökülürdü” İşte Allah’ın yaşlılara verdiği kıymet böylesine güzel, böylesine özenilesidir.
            Büyüklerin varlığı bağlı olduğu ailenin, temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize karşı sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız.

Bu duygularla tüm büyüklerimize nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ederek 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nı gönülden kutluyorum.”  temennilerinde bulundu.

İl Müdürümüz Rifai Yıldırım açılış konuşmalarının ardından Doç.Dr. Şerif ESENDEMİR “AİLE ve YAŞLI” konulu konferans verdi.

            Bu vesile ile vermiş olduğu konferans dolayısıyla Doç.Dr. Şerif ESENDEMİR’ e İl Müdürümüz tarafından plaket takdim edildi.