…
14 Temmuz 2023, Cuma Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Muzaffer AKÇAM’ın 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı;

 

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin, milletimiz tarafından püskürtülmesi, ihanet odaklarının, geçmişte olduğu gibi, bugün de bir kez daha milletin kararlılığıyla bertaraf edilmesiyle gerçekleşen demokrasi zaferinin 7. yıldönümündeyiz.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak, birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyen FETÖ ve destekçileri tarafından milli iradeye karşı düzenlenen bu darbe girişiminde; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, halkın iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi ve birçok kritik noktaya saldırılar düzenlenmiş, köprüler, havalimanları, basın kuruluşları işgal edilerek halkımız sindirilmeye çalışılmıştır.


Tarihin her döneminde, bağımsızlığı uğruna canını feda eden aziz milletimiz, kadını, erkeği, genci ve  yaşlısıyla  tek vücut olarak o gece Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla sokakları, meydanları doldurmuş, tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece ve sadece imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak milli iradeye sahip çıkmıştır. Bu ihanet teşebbüsü, milletimizin imanlı duruşunu aşamamış ve darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde başarısızlığa uğratılmıştır.

 

15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra da bu Aziz Millet; Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve tüm düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Demokrasimize saldıran, birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyen, iç ve dış bütün hainlere karşı 15 Temmuz’da sokağa çıkarak o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyor, imanlarıyla dimdik duran ve bu uğurda canını veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyorum. Milli İdareye sahip çıkan tüm Diyarbakırlı hemşerilerime, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıldönümünde sevgi ve saygılarımı sunuyorum.