…
…
…
…
…
…
07 Ekim 2020, Çarşamba Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Emek Binası

Bakanlığımız Emek Binası Altyapı Yapım İşi Tamamlanmıştır


Bakanlığımız Emek Binasında bulunan ana hizmet binaları 20 dönümlük bir arsa üzerinde bulunmakta olup bu kampüsün inşaatı doksanlı yıllarda yapılmıştır. Özellikle inşaatın yapıldığı yıllarda ana caddede yağmur suyunun bağlanacağı kanalizasyon hattı olmadığından yağmur suyu ve pis su tek kanalizasyonda toplanarak caddede bulunan ana kanalizasyon hattına bağlanmıştır. Bu binaların alt yapısı zamanla deforme olmuş ve yetersiz hale gelmiştir. Şiddetli yağmur yağdığı durumlarda kanal sistemlerinde taşma meydana gelerek binamızın bodrum katlarında su baskınları oluşturmuştur.

Başkanlığımız tarafından bu sorunları çözmek için, binaların ana yağmur ve pis su tesisatları ile kampüsümüzde bulunan kanalizasyon sisteminin yenilenmesi, bina çevresinde, bahçe içerisinde bulunan tüm pis su ve yağmur rögarları ile bağlantılarının yenilenmesi için büyük çaplı bir onarım planlaması yapılmıştır.

Bakanlığımız Emek Binası Altyapı Yapım işi Açık İhale yöntemi ile 17.03.2020 tarihinde ihale edilmiş olup yer teslimi yapılarak tadilatlara başlanmıştır.  İş makineleri ve kamyonlar ile kazı, dolgu, boru döşemesi ve beton dökümleri yapılmıştır. Binalarda bulunan tesisat şaftlarından geçmekte olan yağmur ve pis su tesisatları yenilenerek her biri ayrı ayrı olacak şekilde kampüs alanında yapılan kanalizasyon hatlarına bağlanmıştır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ Müdürlüğü ile görüşülerek ana caddeye yağmur kanalizasyon sistemi yapılması istenmiş olup çalışmalar devam etmektedir. Söz konusu hatların ASKİ tarafından tamamlanmasını müteakip parselimizde yapılmış olan yağmur ve pis su kanalları bu kanalizasyon hattına bağlanacaktır.