…
…
…
…
…
29 Kasım 2019, Cuma Denizli, Türkiye

KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Takdimi


   KKTC tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı bütün İllerimizdeki Kıbrıs Gazilerine tevcih edilmeye başlanmıştır. 45 yıldan beri hasretle Milli Mücadele Madalyalarını bekleyen, İlimizde Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gazilerimiz için hazırlanan İlimiz Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde ikamet eden 182 Gazimizin KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beratları 14.11.2019 tarihinde Sayın Valimiz ve İl Protokolümüz tarafından Nihat ZEYBEKCİ Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda saat 15.00’te Gazi ve Gazi Yakınlarımıza tevcih edilmiştir.

   Diğer İlçelerimizde ikamet eden Gazilerimizin Madalya ve Beratları Kaymakamlarımız ve İlçe Protokolü tarafından tevcih edilmiştir. Acıpayam’da 34 Gazimize, Babadağ’da 3 Gazimize, Baklan’da 1 Gazimize, Bekilli’de 2 Gazimize, Beyağaç’ta 3 Gazimize, Bozkurt’ta 2 Gazimize, Buldan’da 18 Gazimize, Çal’da 9 Gazimize, Çameli’de 4 Gazimize, Çivril’de 25 Gazimize, Güney’de 2 Gazimize, Honaz’da 6 Gazimize, Kale’de 10 Gazimize, Sarayköy’de 10 Gazimize, Serinhisar’da 12 Gazimize,
Tavas’ta 18 Gazimize Madalya ve Berat takdim edilmiştir. 24.05.2019 tarihinde de 26 Gazimize Madalya ve Beratları takdim edilmiştir. Böylece İlimizde toplam 373 Gazimize Beratları tevcih edilmiştir.

   Her birinin ayrı ayrı emeği, özverisi ve kahramanlığı temsil eden, yüce bir inancın ve onurlu bir tarihin yansıması olan Şanlı Gazilerimiz emeği geçen herkese teşekkürlerini sunmuş, madalyalarını almalarının mutluluğunu ve onuru yaşadıklarını ifade etmişlerdir.