…
…
…
…
26 Kasım 2019, Salı Denizli, Türkiye

Çivril Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce Takımımız Türkiye Şampiyonu Oldu


Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi’nde Final Müsabakaları 18-23 Kasım 2019 tarihinde  Antalya’da gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Planı’nda yer alan “Aktif Yaşlanma” vizyon ve politika hedefleri çerçevesinde huzurevlerinde kalmakta olan yaşlıların katılımlarıyla 2016 yılından bugüne gerçekleştirilen Bocce Ligi’nde, 2019 yılı sezonunda kıyasıya bir mücadele oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından huzurevlerinde kalan yaşlıların spor yoluyla fiziksel, psiko-sosyal ve duygusal yönden desteklenmeleri ve hoşça vakit geçirmeleri amacıyla Bocce Bowling ve Dart Federasyonu işbirliğiyle 2016 yılında başlatılan Bocce sporu bugün ülkemizde profesyonel bir lig şeklini aldı.

Bu kapsamda Bakanlığımızca 2016 yılı Eylül ayında kuruluşlarımızda görevli  120 personele, 2018 yılında ise yine 120 personelimize antrenörlük ve  hakemlik eğitimi verilmiştir.

Yaşlılar için aktif dinlenme sağlayan ve hiçbir sakatlanma riski içermeyen Bocce sporu aracılığıyla, farklı illerden yaşlıların müsabakalar, turnuvalar ve fiziksel hareketlilik organizasyonları eşliğinde sağlıklı ve huzurlu bir biçimde yaşantılarını daha aktif olarak sürdürmeleri, yine  farklı illerde bir araya gelerek birbirleriyle kaynaşmaları,  çocuklar ile gençlere örnek olmaları sağlanmaktadır.

Artık geleneksel hale gelen ve bugün artık ülkemizde aktif yaşlanma denilince ilk akla gelen çalışmalardan biri olan Bocce Ligi"nin 2019 yılı sezonu “Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi” olarak 29 Nisan 2019 tarihinde Ankara Çubuk Abidin Yılmaz Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğünde yapılan maç ile başlamıştır.

“Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi”nin 2019 yılı sezonu müsabakaları rekor bir katılımla, 53 ilden huzurevi ve gazi takımları ile birlikte 109 takım ile başlamıştır. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi Şampiyonasına bu yıl ilk kez yaşlıların yanı sıra gaziler de katılmıştır.

2019 yılı sezonu 20 grupta gerçekleştirilen  Yetişkin Gençler Huzur Bocce  Şampiyonasında  gruplarını ilk iki sırada tamamlayan toplam 40 takım bir üst tura  çıkarak finallere katılmaya hak kazanmıştır.

Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi  Finalleri ;  18-23 Kasım 2019 tarihinde Kemer/Antalya da düzenlenmiştir. Bakanlığımız kuruluşlarında çalışan 20 hakem ile gerçekleştirilen ve 22 Kasım da Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un da katılımlarıyla gerçekleştirilen  maçlar  sonucunda Yetişkin Gençler Huzur Bocce Şampiyonaya İlimizi temsilen katılan Denizli Çivril Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Türkiye şampiyonu oldu. Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de Şampiyonayı 4. sırada tamamladı.