…
…
…
22 Mart 2021, Pazartesi Türkiye

Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak Etkinliği İle Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Bayraklar Çanakkale’ye Ulaştırıldı


Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bayrağımızın kuruluşlarımızda kalan gençlerimiz aracılığıyla Çanakkale Şehitliği’ne getirilmesini kapsayan etkinlik 18 Mart’ta tamamlanmıştır.

Bu kapsamda, 2 Mart 2021 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen tören ile, Afyonkarahisar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden teslim alınan bayrağımız Müdürlüğümüzü temsil eden gencimiz tarafından Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

7 bölgeden 7 bayrağın Çanakkale’ye doğru yola çıktığı etkinlik, Ege Bölgesinde Afyonkarahisar’dan başlayıp Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Uşak ve Kütahya rotasında devam etmiştir.

18 Mart 2021 tarihinde Çanakkale’de gerçekleştirilen programa gençlerimizden ilimizi temsilen Zübeyde Taşçı ve İsa Tutar katılım sağlamıştır. 81 ilimizden gençlerimizin katılımı ile Kocadere Hastane Şehitliği ziyaretinin ardından, Kanlısırt, Kırmızısırt, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği ziyaret edilmiştir. 57. Alay Şehitliğinde 81 ilimizden gençlerimizin getirdiği bayraklar ile görsel etkinlik gerçekleştirilmiştir. Akabinde, Conkbayırı tepesi ziyaret edilerek, Şehitlikten alınan toprak Ankara’ya götürülmek üzere teslim edilmiştir. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Müzesi, Alçıtepe 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi, Ertuğrul Tabyası ziyareti sonrasında bayrak teslim töreni için harekete geçilmiştir. Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen bayraklar teslim alınarak tarihi alan içerisindeki 7 ayrı yerde göndere çekilmiştir.

Törenin ardından, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde toplanılmış ve Çanakkale Zaferi Söyleşisi ile program sona ermiştir.