…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mayıs 2022, Çarşamba Denizli

Aile Haftası Etkinliklerle Kutlandı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1993 yılında 15 – 21 Mayıs tarihlerinin “Uluslararası Aile Haftası” olarak kutlanmasına karar vermiştir. 1994 yılından itibaren de bu hafta ülkemizde ve tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır.

Toplumun temel taşı olan aile, yüzyıllar öncesinden bizlere miras kalmış bir kurumdur. Aile kavramının öneminin vurgulandığı “Uluslararası Aile Haftası” nda Bakanlığımızca gönderilen program dahilinde ilimiz protokolü, kamu kurumları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve ailelerin katılımıyla aile değerlerimiz ve ailenin önemine yönelik etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu etkinlikler çerçevesinde zorlu hayat koşullarında birlikte mücadele vermiş uzun süredir evli olan çiftlerimiz ziyaret edilmiştir. Aynı zamanda 17.05.2022 tarihinde Kale İlçemizde Osman Nuri Tuna Anaokulu velilerine ve Tavas İlçemizde Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu velilerine ‘Aile İçi İletişimin Temel Unsurları’ konulu eğitimler gerçekleştirilmiştir

17 Mayıs 2022 tarihinde Denizli Valiliği önünden Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’na kadar ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ sloganının yer aldığı pankartlarla Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yapılmıştır, Kortej yürüyüşünün akabinde Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgut Türkdoğan tarafından “Aile Değerlerimiz ve Ailenin Desteklenmesi: Sosyal Sermayenin İnşası” konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ilgili birimlerimizden hizmet alan kişiler tarafından üretilen el emeği ürünler Tiyatro önünde sergilenmiş ve satışa sunulmuştur.