…
…
…
…
09 Mart 2021, Salı Denizli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Mercan Ormanları” Etkinliği


Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak tanımlanan Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart tarihinde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır. Kadınlara karşı eşitsiz ve ayrımcı her türlü uygulamanın önlenmesi ve kadınların toplumsal statüsünün korunması ve geliştirilmesinin uluslararası standartlara uygun yasal düzenlemeler ile koruma altında olduğu ülkemizde Dünya Kadınlar Günü kapsamında her yıl farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN hanımefendinin himayelerinde kadına yönelik şiddetle mücadele etkinlikleri kapsamında “Mercan Seferberliği” başlatılmıştır. Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün 03.03.2021 tarih ve 442564 sayılı yazısında belirtildiği üzere; Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında varılan mutabakatta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde oluşturulacak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Ormanları için fidan dikim etkinliklerinin düzenlenmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, ilimizde Müdürlüğümüz ve Orman Bölge İl Müdürlüğü işbirliğinde 8 Mart 2021 tarihinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirilmiştir.​ İl Müdürümüz, Orman Bölge Müdürümüz, Müdürlüğümüzde ve bağlı kuruluşlarımızda görevli kadın idarecilerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve kuruluşlarımızdan hizmet alan kadın ve çocuklarımızın katıldığı etkinlikte 300 fidan toprak ile buluşturuldu.