…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2021, Cuma Denizli

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Düzenlendi


   3 ARALIK “DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak belirlenmiştir. İlimizde de farkındalık yaratmak amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda tüm kurum, kuruluş ve ilgili STK’ ların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
    İlimizde yer alan Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu ve İncilipınar İlkokulunda 3 Aralık Kamu Spotları ile ”Herkes için eşit ve erişilebilir hayat sloganı” ile öğrencilere yönelik eğitimler verildi.
    İlimizde yer alan Forum Çamlık AVM’ de İl Müdürlüğümüz Engelli Birimi tarafından farkındalık yaratmak amacıyla stant açılarak engelli hakları ile ilgili broşürlerin dağıtımı yapıldı.
    İl Müdürlüğümüz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi tarafından Teras Park AVM’ de farkındalık yaratmak için stant açılarak engelli hakları ile ilgili broşürler dağıtılarak, Bakanlığımız tarafından bakımı sağlanan engellilerin ürünleri sergilendi.
     Kınıklı Spor Kompleksinde Denizli Engelliler Spor Kulübü tarafından saat 14.00-15.00 aralığında Ampute Futbol Müsabakası düzenlendi.
    Saat 16:30’ da Valilik Binası önünde düzenlenen tören “Engelsiz Bir Dünya Sloganı” ile güvercinlerin gökyüzüne bırakılması ile devam etti. Protokol üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne bağlı Özel Eğitim Okulları öğrencileri, Sivil Toplum Kuruluşları, İl Müdürlüğü’ müze bağlı kuruluşlarımız ve halkımızın yoğun katılımı ile Denizli Valiliği önünden başlayan farkındalık yürüyüşü, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda özel gereksinimli çocukların hazırlamış oldukları etkinlikler ile devam etti. Program Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisinin, Özel gereksinimli bireylere hizmet veren sivil toplum kuruluşlarında görev almış üye ve gönüllülerine Şükran belgesi takdimi ile son buldu.