…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Şubat 2020, Pazartesi Çorum, Türkiye

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Düzenlenen ‘Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi’ Çorum’da Başladı


    Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi 24.02.2020 tarihinde İlimiz Anitta Otel’de 81 ilden 180 Mesleki Personelin katılımıyla başlamıştır.

    Aile kurumu, toplumun en doğal ve temel birimi olup toplum ve devlet tarafından korunma hakkına sahip olduğu hususu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi başta olmak üzere evrensel düzeyde kabul gören birçok insan hakları metninde yer almaktadır. Toplumumuzda tarih boyunca kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarmadaki doldurulamaz yeri çok iyi bilinmekte ve aile kurumun değeri her zaman bilinmektedir. Bu doğrultuda Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü birçok alanda çeşitli faaliyetler ve eğitimler düzenlemektedir.

     Aile kurumunun korunması adına Bakanlığımız üzerine düşen görevi daha etkin ve verimli yerine getirmek için düzenlenen "Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi" Başkanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Meriç ÜNVER ile Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ali ÇEVİK'in açılış konuşmaları ile başlamış olup 1 hafta sürecektir. Açılışa İl Müdürümüz Yahya ÇOBAN, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ömer TÖK ve İl Müdür Yardımcılarımız da katılmışlardır.

    Böylece eğiticilerin bu alanda çalışmaya başlamasıyla Aile Danışmanlığı hizmeti daha da yaygınlaşacaktır