…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2019, Pazartesi Çorum, Türkiye

25 Kasim Kadina Yonelik Siddete Karsi Uluslararasi Mucadele Gunu


Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999 tarihinde, 25 Kasım tarihini “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü “ olarak belirlenmiştir. Ayrıca Birleşmiş Milletler 2015 yılından itibaren 25 Kasım’da konuya farkındalık oluşturmak amacıyla “Orange The World” (Dünyayı Turuncuya Boya) adı ile 25 Kasım-10 Aralık ( Dünya İnsan Hakları Günü) tarihleri arasında birçok ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda 2019 yılı “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak amacıyla ilimizde de çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Vali Yardımcısı Sayın Murat Çağrı ERDİNÇ, İl Müdürümüz Sayın Yahya ÇOBAN, Kuruluş Müdürleri ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşen program AHL AVM de Kadın konukevi hizmetinden yararlanan kadınların yaptıkları el sanatlarının sergilenmesi ve satışı ile turuncu temalı etkinlikler ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ nin standı açılmasıyla devam etmiş olup stand gün boyu açık kalacaktır.