…
13 Ocak 2020, Pazartesi Ankara,Türkiye

Yürek Isıtan Bir Öykü


Bakanlığımızın çocuklarımıza sunduğu aile odaklı modellerden biri olan koruyucu aile hizmeti, güzel örneklerle ülke çapında büyümeye devam ediyor.

Adıyaman'da çocukları çok seven 4 çocuk sahibi Döner çifti de bu güzel örnek ailelerden biri.

Çift, 6 yıl önce koruyucu aile olmak üzere Bakanlığımıza başvurmuş ve yapılan incelemeler sonucunda biri zihinsel engelli iki çocuğumuzun bakımını üstlenmişti.

Kardeşleri ayırmadılar
Çocukları çok seven Döner çifti, 6 yıl önce koruyucu ailesi oldukları biri zihinsel engelli iki çocuğun da bakımını yapıyor, eğitimleri için ellerinden gelen desteği veriyor.

Gaziantep'te şoför olarak çalıştığı iş yerinden emekli olunca yerleştiği Adıyaman'da hayvancılıkla uğraşmaya başlayan 60 yaşındaki Abdullah Döner ile eşi Fatma Döner, 4 çocukları olmasına rağmen komşularından Bakanlığımızın "koruyucu aile" uygulamasını öğrenince yeniden çocuk büyütebilecekleri düşüncesiyle harekete geçti.

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvuran ve gerekli koşulları yerine getiren Döner çifti, 6 yıl önce iki ve üç yaşındaki biri kız biri erkek iki kardeşin koruyucu ailesi oldu.

Baba Abdullah Döner, şimdi 8 ve 9 yaşlarında olan çocukların varlığının evlerine ayrı bir mutluluk getirdiğini söyledi.

“‘Çocuk sevgisine doyamadım”
Çocukları çok sevdiğini vurgulayan Döner, şöyle konuştu:

"4 çocuğum var, fakat onlarla işim gereği çok ilgilenemedim. Çalıştığım iş yerinde şoför olduğum için sürekli il dışında bulunuyordum. Çocuk sevgisine doyamadım. Koruyucu aile olmayı çocukları gönülden seven herkese öneriyorum. Onların da yüzü gülüyor. Devletimiz de onlara iyi bakıyor. Aslında biz bir çocuğun korucu aile olmasını diliyorduk ama kardeşinin olduğunu öğrenince ikisini de aldık. Sonuçta bunlar kardeş ve biz onları ayırmak istemedik. Şu anda onları evlatlarımdan ayırt etmiyorum. Hayatımızı onlara göre şekillendiriyoruz."

"Ben bir istedim Allah, iki nasip etti”
Anne Fatma Döner (48) ise 16 yıl önce Gaziantep'te bir iş yerinde yetim bir çocukla çalıştığını, o çocuğun anlattıklarından etkilendiğini, o günden beri çocuk edinme fikrinin aklında olduğunu söyledi.

İl Müdürlüğünde çalışan bir komşusuyla sohbet sırasında korucu aile hizmetini öğrendiğini anlatan Döner, "Daha sonra eşim ve çocuklarıma danışıp Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurduk. Ben bir istedim Allah, iki nasip etti. Kardeş bütünlüğünü bozmak istemedik. İkisini de 6 yıldır büyütüyorum." dedi.

Eğitime önem verdiklerini belirten Döner, iki çocuğun da eğitimi için devletin de desteği ile gereken her katkıyı verdiklerini söyledi.